Header

                      Tips på god och lättlagad middag


pestopasta 1

Tidigare i veckan innan vi hade hunnit storhandla slängde jag ihop en jättegod och lätt middag på det vi hade kvar i kylen. Jag bestämde mig för att testa att göra en pestopasta. Vi hade nämligen pesto över sedan nyårsafton då vi gjorde snittar på både grön och röd pesto. Hela familjen älskade maten och det är gärna något vi lagar igen. Jag tänkte dela med mig utav receptet till er.

pestopasta 3

Du behöver
pasta
4-5 morötter
2 avokado
2 dl creme freiche naturel
3/5 dl pesto
svartpeppar

Du gör
Koka pastan, skala och skiva morötterna i önskad storlek. Kärna ur och skär upp avokadon i bitar. När det är 5 minuter kvar på pastan lägger du i morötterna så att dom får koka tillsammans. Vispa ihop crème freiche och peston i en kastrull värm försiktigt. Låt peston och morötterna rinna av och blanda sedan ihop med såsen. Servera med avokado och glöm inte att peppra med svartpeppar. Vi hade även en sallad då jag har svårt att äta middag utan sallad, med ruccola, gurka och bladspenat.  Voila, världens lättaste och godaste pastarätt! 


Skriv gärna om ni testar detta recept, nästa gång kommer vi nog leka lite med mer receptet och ha i det vi tycker passar. Jag läste att man kunde strö solrosfrön över också, det lät jättegott!

 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments