Header

Idag har vi haft en sån lugn och skön dag. Jag blev sugen på att baka så jag gjorde en nyttig variant på chokladbollar. Jag har läst inlägg och sett det här receptet så många gånger på den här bloggen men aldrig tagit mig tid till att testa på dom. Men idag gjorde jag det och jag är så glad för det. Självklart vill jag dela med mig utav receptet och detta tips till er. Jag försöker dra ner på socker och det här är ett perfekt alternativ för mig på fikabordet.

Du behöver 
8-10 dadlar ( jag tog 10)
2,5 dl glutenfria havregryn ( vanliga havregryn fungerar lika bra om du inte är gluten såklart)
1,5 msk kakao
0,75 dl kokosolja
2 msk kaffe ( jag tog koffeinfritt, fungerar precis lika bra)
1 nypa havssalt
Valfri garnering till bollarna ( jag tog kokos) 

Så hur gör man?
Det är verkligen så lätt och jag gjorde mina på under 10 minuter. Dela på dadlarna med händerna och rensa dom på kärnor sedan kastar du i alla ingredienser i en matberedare och kör tills det blivit en chokladbollsmet. Rulla bollarna i den storlek du föredrar som vanligt i den garnering du valt och ställ in i kylen för att dom skall bli godast. Det står 30 minuter och det var perfekt tid. Mina blev såå goda och jag kan verkligen rekommendera det här receptet till er. Så tack Hanna för det!

Kommentera gärna vad ni tyckte om bollarna om ni själva gör dom, jag tyckte dom smakar precis som chokladbollar om inte godare!

P9240078 P9240080Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments