Header

Om det är någon jag är svag för så är det choklad, nu försöker jag dra ner på sötsaker och håller mig till mörk choklad men när jag väl skall baka något riktigt gott så bakar jag alltid denna kladdkaka. Jag har gör samma smet till mina kladdmuffins som jag gör om jag gör kladdkaka. Denna smeten är den bästa och den som gör kakan eller muffinsen i den smak och konsistens som jag vill ha det! Jag bakade denna kladdkakan på min födelsedag och jag fick så sjukt mycket komplimanger för den så jag tänkte dela receptet med er.

Du behöver  100 g smör 2 st ägg 2,5 dl strösocker 4 msk kako 2 tsk vaniljsocker 1 dl vetemjöl 0,5 tsk salt

Sätt ungen på 175 grader och smält smöret antingen i micron eller i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blivit poröst och tillägg sedan resten utav ingredienserna. Tänk på att inte vispa smeten för hårt, den skall vara lite luftig. Häll i smörtet och vispa en sista gång. Smörj in/ bröa en form ( jag tar alltid smör då jag inte tycker det är gott med smulor i kladdkakan, men det är ju såklart en smaksak) Grädda i 15- 20 minuter. Detta är då beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Jag tar alltid ut den så tidigt jag bara kan så mitt tips är att hålla koll på hur du vill ha den och gå där efter. Låt kakan svalna och servera sedan med det tillbehör du vill ha, jag personligen tycker kakan blir godast efter ett par timmar i kylen. Hoppas det skall smaka! P9050108 P9060122

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments