Header

Måndag och ny vecka, Kelian är som ni vet hemma ifrån förskolan idag och vi har haft en riktigt mysig morgon tillsammans. Han har satt i mönster att vakna vid sju så det blir alltid tidig frukost men det tycker jag är bra. När vi skall till förskolan går vi upp runt sju för att få vakna och äta frukost i lugn och ro. Vill ni höra våra morgonrutiner innan förskolan?

Vi går upp halv sju eller sju beroende på när Kelian vaknar - Har han inte vaknat vid sju brukar jag alltid väcka honom. Jag vill aldrig att han skall behöva stressa iväg eller att vi skall få en stressig morgon. Jag vill ha det lugnt och skönt så Kelian kan få vakna, äta frukost och hinna pyssla lite innan det är dags att gå iväg.

Frukost - Dagens viktigaste mål och den mysiga stunden på morgonen är verkligen guld. Här äter Kelian allt ifrån macka, smoothie, banan, smörgåsrån. Det är lite blandat vad han är sugen på. Ibland har vi gröt-klämmisar som brukar vara väldigt populära. Ibland äter Kelian på tio minuter och ibland tar det över 30 min, därför gillar jag att gå upp i god tid så han får i sig klokt med frukost och får sitta så länge han känner för.

Vid halv åtta - Börjar vi tvätta oss, byta blöja, borsta tänderna, klä på oss kläder och sedan brukar Kelian leka en stund medan jag städar undan efter frukost och tar fram hans väska och ytterkläder.

Skall vi gå - till förskolan brukar vi göra det runt tio i åtta för att ha god marginal och kunna njuta utav promenaden men cyklar vi brukar vi göra det vid tio över åtta. Då hinner vi alltid i bra tid. Den vardagsmotionen från och till förskolan är så himla bra, allra helst nu när luften är så skön. När jag går hem sätter jag alltid på en podd och låter tankarna skena iväg.

P2201954

 

 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments