Header

Nu när Kelian börjat på förskolan har man tider att hålla sig till, under mammaledigheten har vi kunnat strosa hemma och bestämma mer själva över vår tid. Vi har kommit in i en jättebra rutin och jag tänkte dela med mig utav några tips jag tagit med mig för att undvika den eviga stressen. Ibland känns det som att det inte spelar någon roll hur tidigt man går upp, det blir stressigt ändå, eller hur? Men med dessa tips kanske man kan undvika något litet moment.

  • Packa väskan dagen innan - Vi ser alltid till att Kelians väska är färdigpackad och fylld med det han behöver för att slippa kasta i extrakläder i sista stunden. Det är mycket lättare att bara plocka med sig väskan. Ibland har det dock skett missförstånd när jag tror Gustav packat och sen fanns det inga blöjor i väskan eller tvärtom. Jag har lärt mig att alltid kolla även om det är jag själv som packat haha.

  • Lägga fram kläder - Jag lägger fram vad Kelian skall ha på sig dagen innan, dels för att slippa stå och leta och bestämma på morgonen och för att det är så mycket lättare att ha det färdigt. Då klär vi oss på någon minut och slipper stå och leta efter matchande strumpor (!!) i tre år. ( Hur kan alla strumpor försvinna?)

  • Ytterkläder tillgängliga - Det kan låta överkurs men jag brukar lägga fram mössa, halsduk, vantar också av den anledningen att jag inte vill stå fullt påklädd med ett otåligt barn och sedan inte hitta ena vanten ( det har hänt). Så jag lägger fram på vår köksbänk antingen kvällen innan eller under morgonens gång.

  • Gå upp i tid - Jag är en sån människa som går upp  minst en timme innan jag skall iväg, till och med en och en halv ibland. Jag gillar att kunna ta det lugnt, äta frukost i lugn och ro och kunna leka/pyssla med Kelian innan det är dags att åka. Jag vill aldrig att han skall behöva stressa iväg till förskolan utan jag vill ha en mysig morgon hemma och sedan går han iväg och har en rolig dag på förskolan. Där skiljer sig jag och Gustav, glömmer aldrig när han gick upp med Kelian tjugo minuter innan Kelian skulle vara på förskolan, då brann det i knutarna hos mig.

  • Stressa inte - Det finns dom dagarna allting kör ihop sig, barnet ligger på marken och vägrar klä sig, gråter för att man tar tandborsten eller helt enkelt kastar all macka på golvet och vägrar äta. Istället för att bli stressad brukar jag bara köpa läget, ge Kelian en banan, låta han ligga på golvet en stund om det känns bättre. Det är ingen ide att stressa upp sig för det ändrar ingenting. Vissa dagar är kaos och det tror jag man helt enkelt får ta och acceptera och bara göra det bästa utav situationen.


    Någon som känner igen sig i någon punkt? Vad brukar ni göra för att undvika stressen på morgonen?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments