Header

Hej vänner!

Nikki har givit mig fria tyglar att skriva precis vad jag vill. Eftersom jag inte har samma fantasi och kreativitet som henne så kommer det bli ett recept idag.

Men jag vill i alla fall börja med att tacka er alla för att ni följer och stöttar Nikki i sitt bloggande, ni, som jag, verkar vara överens om att hon är för jävla vass på det här. Jag märker det nu att det här är svårare än man tror.

Med det sagt så kommer det i alla fall nu ett lite udda, men busenkelt och riktigt gott, recept på en hummertaco jag gjorde igår. Nikki sa att det fanns flera av er som ville att jag skulle dela med mig av recepten, så det kommer kanske upp ett här på bloggen då och då. Innan jag börjar så måste jag säga att inte alla av mina recept är mina egna, vissa har jag gjort min egna twist på och vissa har jag bara stulit rätt av, jag är ju trots allt bara en hobbykock. Nu kör vi igång.

Jag började med att ta ut allt kött ur stjärten och klorna på en redan färdigkokt hummer, sedan hackade ihop allt som på bilden nedanför. Sedan smälte jag 50g smör långsamt i en panna tillsammans med en chili (använd fröna om ni gillar det lite starkare), en liten bunt färsk koriander, en vitlöksklyfta och juice av en halv lime. När smöret smält så lät jag hummern marinera i det i ca 5-6 minuter.

Nu till uppläggning, använd två SMÅ tortillabröd, en taco ska ta slut på max 3 tuggor, glöm aldrig det. Lägg ett litet salladsblad i botten och lägg sedan hummerblandningen uppe på. Toppa med en skiva avokado, färsk koriander och lite limejuice. Enkelt, fräscht och en lite lyxigare version av tacos.

1 hummer
50g smör
1 chili
1/2 lime
färsk koriander
1 vitlöksklyfta
2 små tortillabröd

Det var allt för mig, hoppas ni gillar receptet, gilla och kommentera om ni vill ha fler! :)

PA210725PA210735PA210756

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments