Jag har inte rört koffein på över ett år!

                                          Varför dricker du inte koffein?


Jag slutade att dricka koffein för kanske ett år sedan, kanske lite mer. Jag kommer inte riktigt ihåg. Anledningen till det är för att jag mår dåligt utav koffein. När jag tar en kopp kaffe får jag samma känslor som jag får utav ångest och det är inget jag vill trigga igång. Min kropp är olika mottaglig emot koffein beroende på hur jag mår men jag har valt att inte chansa och utesluta det helt. Jag dricker koffeinfritt kaffe varje dag och det fungerar jättebra för mig. Jag tycker att det smakar precis som en vanlig kopp kaffe och den enda skillnaden är att jag kan njuta utav den istället för att må dåligt. Koffeinfritt kaffe finns på vilken icabutik som helst och jag brukar välja Gevalias(röd förpackning)

Jag skulle aldrig få för mig att dricka en energidryck, jag får panik utav bara tanken. När jag hör vänner eller bekanta berätta hur de känner efter en celsius så kan jag inte förstå varför man vill utsätta sin kropp för dom känslorna. Jag kan bli arg på Gustav om han köper Red bull bara för att jag tycker det är så onödigt. Jag tycker att för mycket koffein är onödigt. Jag tycker det är obehagligt hur det påverkar kroppen.

Många som jag pratar med, som undrar kring varför jag dricker koffeinfritt blir väldigt intresserade och börjar själva fundera kring känslorna vid kaffe. Många tänker nog inte på att det är koffeinet som skapar dessa känslor för att det är en sådan stor del utav vardagen. Jag har själv haft kaffe som min största källa här i livet men det var också då jag mådde som sämst ( ond cirkel) Eftersom jag lider utav ångest står det här mig närmare hjärtat att för människor som inte gör det. Gustav tex skulle aldrig reflektera över om hjärtat slår hårdare efter en kopp kaffe. Allt är ju väldigt individuellt.

En del undrar om det inte är svårt att sluta med koffein och det är tufft i början, jag var väldigt trött och kände mig inte riktigt med i matchen. Men när kroppen var ” ren” kändes det så otroligt bra. När jag drack kaffe trodde jag att jag hade ångest varje dag pga känningarna och det var verkligen så skönt att få en morgon fri ifrån det när koffeinet var ur kroppen.

Dricker ni koffein varje dag? Hur påverkar det er?

47addde7-29ec-41a7-aedd-cbb3603daaff.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.