Header

Veckan som varit var otroligt tung för oss, det var mycket på en och samma gång. Mitt i den lyckliga planeringen kring kelians namngivelse fick vi på läkarkontrollen reda på att han hade något som dom på BVC kallar ” blåsljud på hjärtat” Varenda kontroll vi gjort med kelian har varit felfri fram till då, jag kunde knappt förstå vad hon menade. Hjärtat? Hjärtfel? Hjärtoperation? Tusen miljoner tankar flög i mitt huvud samtidigt.

Vi fick remiss till ultraljud utav hjärtat fredagen innan namngivningen. Hela veckan oroade jag mig, kramade honom extra hårt varje gång han låg i min famn. Fick ett samtal ifrån lassarettet att vi behövde göra EKG samt andra läkarkontrollen inför ultraljudet. Så hela förmiddagen i onsdag var vi på lassarettet. Att se sitt lilla barn göra dessa tester och med knuten i magen vänta på vad sjuksköterskan skall säga, det är sekunder och minuter som känns som år.

Han har varit så duktig kelian, helt lugn och snäll. Inte gråtit utan väntan tålmodigt tills testerna varit färdiga. I fredags skulle vi äntligen få svar, hela veckan utav ängslan skulle få sitt slut. En jättetrevlig läkare som gjorde ultraljudet. Precis på samma sätt som under graviditeten. Och kelian var lika duktig då.

Det visade sig att han som är ut utbildad barnläkare inte hörde något blåsljud alls, att kelian är en frisk liten pojke utan något att vara orolig för. På ultraljudet kunde man se ett litet hål som växer, som avger sig ett brus när blodet strömmar igenom, sådant som inte hunnit växa igen än men som kommer att växa bort.

Att få höra dom orden efter en sådan oro, gjorde att jag nästan grät i sjukhuskorridorerna på vägen ut. Äntligen kunde vi slappna av och bara vara. Jag är så tacksam för kelian, vår älskade fina pojke. Tacksam för att du är frisk. Att den veckan nu är över och förbi, tack för det också.

Finaste adidaspojken

Finaste adidaspojken

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Måndagmorgon och ny vecka, Gustav är på jobbet och vi har ätit frukost. Kelian fick en sängmobil ifrån smurfarna i lördags och den gör succé. Han älskar att ligga och titta.

Jag är ännu trött efter helgen så vi har en lugn dag hemma med massa mys och kaffe. Ser ut att vara höst utanför. Jag längtar till hösten, få mysa inomhus med te och filtar. Tända upp lägenheten med ljus och se filmer. Bara vara nära och följa kelians utveckling.

Han känns redan så stor, mer att hålla i och mer stark i kroppen. Han flaxar och rör sig åt alla håll, vänder huvudet efter en och kollar nyfiket på allt runt omkring. Pratar och jollrar hela tiden, ler och skrattar mer och mer. Det är så roligt att få lite respons, att känna att han är så med.

Imorse gick Gustav upp med honom innan jobbet och jag vaknade till kelians skratt och prat ute i soffan. Det värme hela mitt hjärta, hans ögon lös upp när jag pussade och gosade godmorgon. Barn är den finaste kärleken, ett litet leende och inget i världen kan röra mig.

Killen som blir två månader på lördag:)

Killen som blir två månader på lördag:)

Likes

Comments

” Ehm , så bebisar som vaknar varannan timme har inte dom rutinerna menar du? Det du beskriver som världsomvälvande tips för nattsömn tror jag att mer eller mindre alla applicerar. Vår bebis vaknar varannan timme trots att vi från start har gjort precis som er. Du lät riktigt dryg mot alla som kämpar med vakna bebisar på natten.”

Ibland undrar jag om ni driver med mig? Om ni går in här och lämnar kommentarer helt utan att läsa innehållet i mina texter? Är det roligt att dra egna slutsatser? Måste ju vara så extremt jobbigt att ta saker och ting så hårt. Varför rör det folk i ryggen att kelian sover en hel natt, att jag skriver hur vi gjort på nattetid och hur han sover? Varför är det provocerande? Varför jag har klankat ner/ varit dryg emot föräldrar som kämpar med vakna barn? För att jag beskriver MIN egna situation med MITT barn. Vad andras barn/ föräldrar gör, är inte på något vis MITT ansvar.
Och jag har aldrig påstått att jag är någon supermorsa som vet rätt eller fel, jag gör det som fungerar för oss och UPPENBARLIGEN fungerar det väldigt bra.

Att andra som har samma rutiner som oss, men som har vakna barn,vad skall jag göra åt det? Jag får inte betalt för att tipsa om hur barn skall sova, ni kan inte stämma mig. Jag driver bara en blogg om mitt liv och skrev ett inlägg om hur min bebis sover.

Men jag tackar väl och bockar, att ni kikar in men innan ni misstolkar kan ni väl läsa texten igen. Eller besöka någon annans blogg som får betalt för att provocera. Jag får mammapeng och gör detta för kul. Hade

Likes

Comments

Vilken otrolig lördag vi fick, solen sken och alla våra gäster var så otroligt fina- den tacksamhet och värme vi känner idag är svår att sätta ord på.

Lördagen började med att hämta tårtor, köpa blommor, dekorera och sedan klä kelian i sina finkläder innan ceremonin drog i gång. Den blev en känslosam sådan. Att hålla sitt barn i famnen bredvid den man älskar mer än något annat i hela världen, framför dom som står en närmast. Det är svårt att hålla tillbaka sina tårar då. Kelians faddrar som skrivit sådana fantastiska tal, jag är rörd än idag. Vi har så mycket kärlek omkring oss och jag hoppas bara att vår kärlek tillbaka når fram till er alla.

Bubbel och snittar i solen på vinbarens uteservering och sedan fika inomhus med långbord och presentöppning. Så fina saker kelian fick igår, vi har suttit idag och gått igenom, läst kort och satt upp tavlor i hans myshörna.

Efter namngivelsen åt vi middag med familj + faddrar på bolaget innan vi åkte hem och sov. Det var en lång dag med mycket känslor så att somna tidigt passade bra.

Återigen, tack till er som förgyllde vår dag. Vi älskar er! image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

imageimage

image

image

image

image

Likes

Comments

Det är många som har frågat hur jag träffade dig, om det inte är tidigt för oss att ta detta beslutet i vårt liv. Hur vi vet att det är rätt. Jag skriver inte detta för att övertala någon att tro på oss, jag har mycket känslor ikväll och jag älskar att skriva. Vad någon annan tror och tycker om oss, längden på vårt förhållande eller när det är rätt att ta ett kliv upp på stegen rör oss inte i ryggen. Hade det spelat någon roll borde vi inte varit tillsammans ifrån första start.

Det här året har varit ett väldigt tungt år för mig, jag har gått igenom mycket och verkligen fått sätta min psykiska styrka på prov. Jag hade i flera år suttit fast i en psykiskt ohälsosam situation, jag hade knappt någon kämparglöd kvar när mina ögon möttes av dina. Jag visste inte hur man älskade, hur man kände, hur man tyckte om sig själv, hur man accepterade sig själv. Jag visste ingenting utav det den dagen du skrattade tillsammans med mig och jag förstod att vi delade samma humor. Jag visste inte hur jag skulle reagera dagen du tog kontakt med mig, hur jag skulle tänka när du skrev att du ville ses. Ses? Träffa mig? Varför då? Jag var inte redo för det. Jag ville snirkla mig, jag ville gömma mig, försvinna.

Utan att tänka sa jag bara ja, mitt hjärta slog så hårt när jag visste att du var påväg hem till mig, om några minuter skulle du vara hos mig, vad skulle jag säga till dig då? Hur skulle du känna när du lärde känna mitt krossade psyke, mitt nertrampade hjärta, hur skulle jag någonsin kunna förklara för dig varför jag inte kunde ta dig på allvar när du berättade för mig hur vacker jag var?

Du skrämde mig, din ärlighet, ditt genuina skratt, sättet du såg djupt in i mina ögon utan att vara rädd för att titta bort. Ser han min smärta tänker jag, har jag något i ansiktet, varför ser han på mig, varför slutar han inte stirra? Jag tänkte allt samtidigt som du sa något som jag inte hörde på. Jag var rädd för att dra in dig i mitt liv, du var så snäll och så skör. Det kändes som jag gjorde dig en otjänst. Jag kände dig inte så väl än men jag kände i hjärtat att om jag någon gång hade sårat dig, hade det krossat mig.

Du satte dig fast vid mig, jag kunde inte sluta tänka på dig, det gjorde mig varm varje gång ditt namn syntes på min display, när jag såg dig bland folk men inte fick hålla om dig ville jag det ännu mera. Jag visste att det du sa var sant, för du visade mig ingenting annat. När vi var ute tillsammans höll du min hand, gick bredvid mig, var stolt över att jag gick med dig. Du och jag. Vi dansade, skrattade, drack, vinglade hem till min källare och somnade i varandras famn hela sommaren. Aldrig har jag varit så lycklig. Aldrig har jag känt mig så älskad. Aldrig har jag ångrat att öppnade mina ögon för dig.

Sedan dess har du varit min andra halva, min stöttepelare, någon att lita på, någon att prata med, någon som sovit bredvid mig på toagolvet om jag druckit för mycket, någon som torkat mina tårar under min morfars begravning, någon som hållt mig som hårdast dom nätter jag inte kunnat somna, någon som lyssnat när mina hjärnspöken ätit upp mig innifrån. Aldrig har du duckat för att lyssna på mig, försökt rymma när det blivit jobbigt. Någon som kört mig till ingenstans när jag behövt gråta, någon som inte ställt för många frågor, någon som respekterat mina känslor. Du var den som bara höll mig, den natten min morfar somnade in, du delade min glädje när jag ännu kunde springa tillsammans med sandie, du satt med mig på golvet i dagar när hon dog. Du har sett mig i dom djupaste dagarna utav sorg, i dom lyckligaste dagarna jag levt och du har aldrig någonsin svikit mig. Aldrig någonsin vänt på klacken och gått, aldrig någonsin lämnat mig ensam.

Jag är som lyckligast när du är bredvid mig, som stoltast när du skrattar med mig. När du ser på mig med dom där ögonen som säger att jag är ditt allt, när vi har internskämt, high-fivar när vi rappar samma text i bilen. Hur du smälter in med alla som jag älskar och visar intresse för det jag det som är viktigt för mig. Jag har växt så mycket tillsammans med dig, jag har vågat mer, blivit den jag var menad att vara. Vågat ta för mig mer, slutat bry mig om andras åsikter, respekterat mig själv mer, blivit mer självständig. Du har trott på mig, du har stöttat mig och du har förändrat mitt liv, gjort det till något jag aldrig vågat drömma om.

Hela mitt hjärta äger du, ett liv har du hjälpt mig skapa, en trygghet har du gett mig och ett liv att älska och bygga på tillsammans.
image

Likes

Comments

Kelian har somnat om och jag är i full gång, idag är det fullt upp ifrån morgon till kväll och mitt huvud är gröt. Måste skriva ner på en lapp vad jag skall göra så det inte kör ihop sig totalt.

idag har vi båda BVC och sedan vidare på en annan sak med kelian. Ikväll kommer mamma över på middag för att hon skall hjälpa mig med alla förberedelser till imorgon.

Nu måste jag göra mig iordning för dagen, vi får höras på söndag igen med massor utav bilder. Nu måste jag hålla lite fokus! Puss och kram image

Likes

Comments

Igår hade jag fullt upp, vi var iväg med kelian nästan hela förmiddagen och sedan tog vi det lugnt hemma med planering inför namngivelsen.

När gurra kom hem badade vi kelian, satte på pjamas och gav mat, då somnade han gott i sin säng. Eftersom han sover så mycket på nätterna blir han automatiskt mer vaken under dagtid. Han brukar sova en nap på två timmar under dagen annars är han vaken med mindre naps på kanske 30 min. Sedan sover han hela nätterna.

Att få sova på natten är guld för en förälder, det är ju meningen att kelian skall lära sig det och så småningom sova längre än 22/23 05 men dit kommer vi.

Jag hade haft så svårt för att vakna varannan timme som man läser att många gör. Ifrån start har vi varit väldigt klara med vad som är natt, då sover man och vaknar för mat sedan sover man igen. Vi har aldrig gullat ” väckt upp” kelian genom att prata massor, tända lampor etc. Jag tror det är mycket anledning till varför han redan sover så otroligt bra på nätterna.

Sedan är det klart att alla barn är olika men jag kan bara utgå ifrån min egna situation. Vaknar kelian och är ledsen under natten, vilket nästan aldrig händer. Vaggar vi honom utan att tända upp, prata onödigt mycket. För det går ju att trösta ändå. Utan att starta en cirkus bara för att han skall bli nöjd.

Jag är otroligt glad över att vi hållt samma rutiner och sätt att vara på nätterna för det har verkligen hjälpt:)

Hur gör ni på nätterna? Har ni rutiner eller tar ni det som det kommer?

Vår finaste sovis i sin pingusäng

Vår finaste sovis i sin pingusäng

Likes

Comments

Godmorgon på er, klockan är halv sju och jag skall sätta på lite kaffe och göra frukost. Jag gick uop när kelian vaknade för mat vid klockan fem men han somnade om som en stock. Gustav också. Så det blir en lugn morgon för mig själv.

Idag har vi dock ärenden att göra tidigt på morgonen, jag är nervös( som alltid) när det handlar om något jag inte kan styra själv. Men ett djupt andetag i taget så ordnar det sig.

Nu måste jag fixa frukost och packa iordning, välja kläder till kelian och fixa iordning mig själv. Vi hörs senare!

Familjen on the go

Familjen on the go

Likes

Comments

Denna dag har varit så lugn, vi har bara myst kelian och jag. När Gustav kom hem ifrån jobbet låg vi och vilade i vår säng. Det är fullspäckat schema hela denna veckan så en dag hemma med mys skadar inte. Kelian är nattad för ett tag sedan och jag ligger redo att sova. Imorgon skall vi upp tidigt på ärenden.

Jag gjorde ett nytt konto på instagram ikväll, jag har haft mitt sedan jag skaffade appen men kände att det var dags att hålla lite koll på vilka som följer och få lite rensat. Det är jättekul med följare och all den respons vi får men när flödet är fullt med reklamkonton eller fakeprofiler vill man rensa upp lite. Alla nya mamma-vänner vi fått kommer självklart accepteras då vi bildat någon form utav kontakt redan :) det nya kontot heter : nikkisimonemikaela och det andra kommer raderas inom kort! Kram och sov så gott! image

Likes

Comments

Nu behöver jag er hjälp, eftersom vi börjat ge kelian flaska har mitt intresse för twistshake-flaskorna ökat. Jag ser dom överallt i mitt instagramflöde men vad är det egentligen som är så fantastiskt med dom? Är det endast för äldre barn eller kan dom användas även till dom små? Det som tilltalar mig mest är dom små behållarna man kan packa med sig på utflykten. Det känns så smidigt.

Är det någon läsare som har TWISTSHAKE som kan berätta lite mer om dom? Just nu har vi MAM flaskor och är supernöjda med dom men man kan ju alltid ha flera olika. image

image

Likes

Comments