Header

Såhär står det om bebban i v29, stor början han bli där inne. Det märks att han tar mer plats. Känner mig gravid och att magen liksom finns där hela tiden. Så mysigt med sparkarna, känns som man aldrig är ensam. Det är du och jag kelian, mammas hjärta.
image

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I lördags var vi ute ett stort gäng för en middag på Isola Bella. Jag åt en pastarätt och självklart en efterätt. Hur kan man äta middag utan det? Deras gino var 10/10. Efter middagen åkte vi hem till oss och spelade sällskapsspel, jag skrattade så mycket att tårarna rann.  Så fantastiskt att samlas och ha så roligt och det bäsimageta av allt, helt nykter.

Jag har tänkt mycket på alkohol under graviditeten, hur stor hets det faktiskt är kring den. Det har varit så skönt att vara fri ifrån alkohol, inte behöva hinna på systemet för att sedan vela om vad man skall dricka. Det är en mindre stress för mig. Jag har märkt hur mycket bättre jag mått utan alkohol och det känns inte udda för mig att dricka bubbelvatten istället. Jag har lärt mig umgås på ett annat sätt, uppskattat tiden tillsammans mer. Att vara ute på krogen är ingenting jag längtar efter heller, tanken på att vakna upp bakfull skrämmer mig nästan. Det känns så långt borta. Jag tycker det är skönt då livet tidigare såg så annorlunda ut.

Jag säger inte att jag aldrig mer kommer att dricka men isådanafall ett glas rött till maten eller lite bubbel för att det är ett speciellt tillfälle eller till en god middag. Att vara full är något jag just nu känner att jag aldrig vill bli igen. När jag ser tilllbaka på det känner jag nästan obehag.

Här är iallafall en bild på mig och Isabella innan vi åkte till restaurangen. Jag hade tidigare under dagen färgat på mitt hår och det känns så fräscht, jag älskar verkligen det röda!

 

 

 

Likes

Comments

En god och lätt maträtt som samtidigt är nyttig med massa grönsaker. Gurra gjorde en fräsch wok till middag igår. Att laga allt ifrån scratch är så mycket mer uppskattat än att köpa en färdig påse med frysta grönsaker. Jag älskar att gurras intresse för matlagning fått oss att äta bättre och fräschare mat. Det känns bra inför framtiden med kelian också:)

 

image

 

Likes

Comments

Vi är nu inne inne i tredje och sista trimestern utav graviditeten. Den sista tredjedelen. Att det gått så många veckor känns ofattbart. Att jag varit gravid så länge. Det har bara sprungit på. Det var i början jag mådde dåligt och kämpade på annars tycker jag själv att jag haft en bra och stabil graviditet.

Lyssnade på kroppen och lugnade ner tempot sen dess känns det väldigt stabilt och tryggt. Jag undrar om jag kommer sakna att vara gravid, jag undrar hur det kommer kännas att inte vara det. Just nu känns det ju som jag ständigt rår om något, det är inte bara jag. Jag undrar hur det kommer kännas att bli ” fri” ifrån det fast ha ansvar på ett annat vis. Hur min kropp kommer anpassa sig efter födseln. Jag längtar mycket efter träning och träningskläder, snöra på sig skorna och göra vad jag vill utan att tänka på kroppen.

Att börja träna efter födelsen är något jag verkligen längtar efter, snabba powerwalks, stärka musklerna och springturer i skogen. Jag älskar att träna och ha en hälsosam livsstil, jag hade en period i livet då jag var mycket inne på träning och bra mat, det är då jag mått som bäst- dit vill jag komma igen. Jag har ganska lätt för att forma kroppen och tappa kilo bara jag tränar så att få en ännu bättre/ hälsosammare kropp än innan preggolivet är inget jag tvivlar på, det skall endast bli så extremt roligt.

Mitt motto är att jag måste må bra för att vara bra. Jag mår bra när jag trivs i mig själv. En aktiv förälder är för mig en väldigt bra förälder. Jag ser ingenting negativt i att träna och vilja plöja bort sina mammakilo ( även om jag nu inte har så många av bli av med)

Jag längtar och tänker mycket på kelian, vill att han skall vara hos oss, längtar efter att få leva tillsammans och starta livet.

Likes

Comments

Något jag tänker på mycket just nu är att bara leva just nu. Inte lägga någon vikt vid saker jag inte kan förändra. Inre peace. Inte stressa upp mig för det som ligger utanför mina händer. Jag är inte mer än människa, jag lever mitt liv så som det blivit utformat. Jag kan bli arg och frustrerad, tycka att saker är orättvist men det förändrar ingenting. Att bara hitta till ett lugn och acceptera, det är vad jag jobbar för just nu.

Det är mycket när man skall bli förälder, det är en inre stress som försöker ta över huvudet. Jag är inne i egen zon utav fokus. Bara andas in, andas ut. Ingen stress, inga negativa tankar bara peace.

Just nu är jag i djungeln med försäkringskassan, mammapeng, lediga dagar etc. Jag önskar det var lättare, jag önskar det fanns ett bättre system. Men jag kan önska hur mycket jag vill blanketten är fortfarande en djungel. Jag är glad att det finns människor jag kan ta hjälp ifrån, jag är glad att mamma tar ner mig på jorden när frustrationen tar över. Det enda jag vill är att vara en bra mamma till min son. Det är vad som i slutet utav dagen betyder något resten är irrelevant.

Det börjar kännas i kroppen att det är tolv veckor kvar, det känns i mammahjärtat utav längtan, jag vill bara göra allt rätt, ha allting färdigt samtidigt som jag vill lugna pressen på mig själv. Andas in andas ut, det löser sig.

Likes

Comments

Att äta en mysig frukost ihop är så uppskattat om du frågar mig. Igår bakade vi scones, gjorde smoothie och citronpannkakor. Det går så lätt att baka scones ändå gör man det så sällan. På helger skall jag definitivt bli bättre på att göra kloka stadiga frukostar. image

 

Likes

Comments

Eftersom Isabella fyllt år och vi firade henne med en brunch ville jag göra en tårta också. Hon äter inte bakelser så jag fick klura på hur jag skulle lösa det. Kom sedan på att man kan göra en tårta i frukt.

Köpte vattenmelon och skärde ut som tårtbottnar, kesella som fyllning och sen banan, kiwi, jordgubbar och passionsfrukt.image image image image imager och passionsfrukt. Den blev god och fräsch. Kan verkligen tipsa om att  göra en tårta i frukt om man vill ha det lite nyttigare alternativet eller bara testa på något nytt.

Till brunchen passade det perfekt då man ätit mycket bröd, ägg etc med lite lättare fräsch frukt.

 

 

Likes

Comments

Jag älskar att baka så igår gjorde jag kladdmuffins, går så lätt och snabbt om man väntar fikagäster. Plus att man kan servera det på så många olika sätt. Lika gott att äta som dom ärimage som tillsammans med vispad grädde och hallon.

 

 

 

Likes

Comments

Ligger och drar oss i sängen fortfarande, regnet öser ner utanför så en extra timme i sängen är uppskattat. Vi hade tid hos barnmorskan idag men jag ringde imorse och pratade om min förkylning, bäst att skjuta på det så man inte smittar någon annan gravid eller en liten bebis. Viktigt att tänka på andra också.

Vi är lediga idag och tänkte gå upp för att baka scones till frukost. Ha en riktig mysig morgon. Det har varit 5  roliga, intensiva dagar så att bara mysa i soffan med film passar utmärkt.

Jag saknar Isabella redan, tiden går så fort. Men vi ses snart igimageen

 

Likes

Comments